Як захиститись від коронавірусу – основні рекомендації.

1465

Медичні експерти радять

  Медичні експерти радять тримати відстань між людьми більше 1 метра, особливо якщо ви помітили в них кашель та нежить - на більш близькій дистанції існує ймовірність зараження вірусом повітряним шляхом.

Навіщо це потрібно? Кашляючи або чхаючи, людина, що хворіє респіраторною інфекцією, поширює навколо себе мілкі краплі, що містять вірус. Якщо ви знаходитесь занадто близько до такої людини, то можете заразитись вірусом при вдиханні повітря.

Заходи індивідуального захисту, яких потрібно дотримуватися кожному:

  • Регулярно обробляйте руки антисептичним засобом та мийте їх з милом. Навіщо це потрібно? Якщо на поверхні рук присутній вірус, то їх обробка антисептичним засобом та миття з милом вб'є його.

Користуйтесь антисептиком та одягайте маску

  • Тримайте відстань не менше одного метра від людей. Навіщо це потрібно? Вірус передається повітряно-крапельним шляхом. Тримати відстань необхідно для того, щоб не вдихнути краплі, що виділяються з носа або рота іншої людини, яка може бути заражена вірусом.
  • Намагайтесь мінімізувати контакт рук з очима, носом і ротом. Навіщо це потрібно? Своїми долонями ми торкаємося безлічі предметів, на які міг потрапити вірус. Таким чином, вірусні частинки при дотику до очей, носа або рота можуть потрапити в організм.
  • Кашляючи або чхаючи, прикривайте рот або ніс згином ліктя (але не долонею) або серветкою, яку після використання варто відразу ж утилізувати. Навіщо це потрібно? Прикривання рота і носа при кашлі дозволяє запобігти поширенню вірусу. Якщо при кашлі чи чханні прикриватись долонею, то мікроби можуть потрапити на ваші руки, а потім на предмети чи людей, до яких ви торкаєтесь.
  • Відчувши нездужання, залишайтеся вдома. Зверніться за медичною допомогою, якщо у вас підвищилася температура, з'явився кашель або утруднене дихання. Навіщо це потрібно? Підвищення температури, кашель та утруднене дихання потребують негайного звернення за медичною допомогою, оскільки можуть бути викликані респіраторною інфекцією або іншим серйозним захворюванням.
Залишайтеся вдома

  • Дотримуйтесь актуальних рекомендацій медичних фахівців і медустанови, де ви зазвичай проходите лікування. Навіщо це потрібно? В центральних та місцевих органів охорони здоров'я є найактуальніша інформація про динаміку захворюваності в вашому районі. Вони можуть видати найбільш підходящі рекомендації щодо заходів індивідуальної захисту для жителів вашого району.
  • Вітайтесь з іншими людьми лише словами, максимум доторканням ліктів. Навіщо це потрібно? При рукостисканні ви передаєте мікроби іншій людині, або вона вам. Доторкаючись після цього до обличчя чи інших предметів, ви наражаєте себе та інших зараженню.

Залишайтесь вдома та не виходьте без нагальної потреби.
Всім здоров’я та гарного настрою!